H έπαυλη Fluvian βρίσκεται σε αυτό το σημείο εδώ και χρόνια, όμως όπως και η πόλη της Ρόδου, η ιστορία του μέρους είναι ακόμα παλιότερη. Όταν οι Ιταλοί κατέλαβαν τα Δωδεκάνησα το 1912 και κατέγραψαν τα κτήρια της πόλης, σε αυτό το σημείο υπήρχε ένα συγκρότημα κατοικιών με Τούρκους ιδιοκτήτες. Αυτές καταστράφηκαν από γερμανική βόμβα που στόχευε το διπλανό καταφύγιο, τον ιστορικό Προμαχώνα, το 1945, και το οικόπεδο πουλήθηκε μετά τον πόλεμο στον Καρπάθιο ιερέα και προπάππου μας, Νικήτα Παπανικήτα.
Ο χώρος βρέθηκε έτσι στο επίκεντρο επιχειρηματικών και δημιουργικών δραστηριοτήτων, αφού οι γιοι του, Ιωάννης και Νίκος, έστησαν εδώ διαδοχικά το γραφείο της εταιρεία οδοποιίας τους και στη συνέχεια, ο Ιωάννης, μια νέα βιοτεχνία πλακιδίων. Το 1970, παράλληλα με την άνθηση του νησιού, ο Ιωάννης μετέφερε τη βιοτεχνία αυτή στο κέντρο της πόλης και ο χώρος έγινε ξυλουργείο.
Τη δεκαετία του '80 το οικόπεδο κληρονόμησε ο γιατρός Μιχαήλ Παπανικήτας, ο οποίος αποφάσισε ότι είχε έρθει η ώρα αυτό το ιδιαίτερο σημείο να ξανακατοικηθεί. Χρειάστηκε δύο χρόνια για να χτίσει τη βίλα, με βάση το όνειρο που είχε γι'αυτήν και την αγάπη του για το μέρος, ενώ το 2010 την έκανε ανετότερη προσθέτοντας τον όροφο. Τον Ιούνιο του 2019, η Villa Fluvian φιλοξένησε τους πρώτους της επισκέπτες, από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας.
Παράλληλα, στον όροφο της έπαυλης, το Fluvian Terrace, προσφέρει πανοραμική θέα σ την Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου.
Πιστοί στο κοσμοπολίτικο πνεύμα του νησιού, δώσαμε στη βίλα το όνομα του Antonio Fluvian de Ripa, του γενναιόδωρου Καταλανού ιππότη που ως Μεγάλος Μάγιστρος έδωσε την περιουσία του για να χτιστεί το νοσοκομείο των Ιπποτών και μέρος των τειχών της μεσαιωνικής πόλης.
Όραμά μας, η φιλοξενία που προσφέρουμε να χρωματίζεται από αυτήν την θαυμαστή γενναιοδωρία.